Wat is de VST?

VST indicator in VectorVest
VST indicator in VectorVest

De VST is dé VectorVest masterindicator in onze beleggingssoftware en staat voor Value, Safety én Timing. Deze indicator combineert de RV, RS en RT en zet deze om naar één allesomvattende score.
Deze score varieert tussen 0 en 2.00.

Bij het berekenen van de VST weegt het gewicht van RT meer dan de RV en RS.
De reden is omdat deze aandelen sterker momentum hebben.

De VST zijn de aandelen met de beste combinatie van waardering, veiligheid en momentum. Let wel altijd op dat de marktkapitalisatie groot genoeg is.
VectorVest geeft de voorkeur om ondergewaardeerde, veilige, stijgende aandelen te kopen en dit in een stijgende markt en dat dit de manier is om beter te presteren dan de markt.

Deze overtuiging zit ook vast in onze standaard weergave van de lijsten verankerd van zowel de watchlist als de unisearch. De aandelen worden steevast standaard gesorteerd op VST.

Wie meer belang hecht aan andere indicatoren, kan natuurlijk deze sorteermethode nog zelf wijzigen. Dit kan door op de kolom te klikken van de indicator waarop je wenst te sorteren (een 2de keer klikken sorteert in de omgekeerde volgorde) maar je kan ook zelf een eigen sorteermethode toevoegen en selecteren bij de knop linksboven.

Opgelet hoge VST aandelen hebben door de grotere focus op RT een kans op een lagere RS. Als middellange termijn of lange termijn belegger zoek je liever naar aandelen waarvan de RS ook hoog is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+