Terug naar de basics: wat iedere belegger moet weten

Portefeuillebeheer

Omdat mijn focus voornamelijk op lange termijn is gericht, wilde ik graag een van de hoofdthema’s van het forum uitdiepen waarop nogal wat mensen hebben gereageerd. Dat wil zeggen, hun waardering voor de “back to the basics” -benadering die wordt benadrukt door onze bespreking van de verborgen wijsheid in het groen boekje van Dr. DiLiddo, “Strategieën en gezond verstand.” Hieronder volgen enkele van de beste richtlijnen voor pensioenrekeningen overgenomen uit het kleine groene boek, de essays van Dr. DiLiddo, de gids om zorgeloos te beleggen (VIEWS TAB speciale rapporten) en mijn eigen ervaringen.

Hier gaan we.

  • Het kost tijd om je pensioen op te bouwen. Probeer de korte-termijn omwentelingen te negeren en sta toe de kracht van compounding om uw geld voor u te laten werken. VectorVest zal u op tijd waarschuwen voor speciale bearish situaties zoals we in 2008 hebben gezien.

 

  • Koop geweldige bedrijven. De beste manier om het risico te minimaliseren, is het kopen van aandelen met een hoge Relative Safety (RS) -Aandelen. Vermijd de “aandelentips” en cyclische industrieën zoals mijnbouw en aardolie.

 

  • Geef de voorkeur aan de ondergewaardeerde aandelen. VectorVest biedt twee soorten waardering. Value is een schatting van wat het bedrijf vandaag waard is en Relatieve Value is wat VectorVest verwacht dat het bedrijf binnen één tot drie jaar waard zal zijn. Vaak zijn de beste bedrijven om een reden duur, omdat het geweldige bedrijven zijn, en ze worden op grote schaal gehouden door individuen en instellingen. Negeer uw waardering niet, maar laat u niet afschrikken door echt geweldige bedrijven die een uitzonderlijk langetermijnpotentieel voor kapitaalwaardering bieden. Shopify, SHOP en Amazon, AMZN, zijn twee voorbeelden.

 

  • Geef voorkeur aan lange termijn dividendbetalers, maar niet met uitsluiting van de hierboven genoemde veilige, snelgroeiende bedrijven die nog geen dividend uitkeren. Dividendbetalers leveren een cheque rechtstreeks op uw bankrekening op maand- of kwartaalbasis. Zelfs als uw aandeel van tijd tot tijd daalt, blijven de dividenden komen en compounding, wat nog steeds een algemene winst op uw investering kan betekenen.

 

  • Diversifiëren in wat u koopt en wanneer u koopt. Streef naar een portfolio van 10 tot 20 aandelen. Het is een nummer dat de onvermijdelijke blips zal gladstrijken en het zal gemakkelijk te beheren zijn met VectorVest WatchLists en Portfolio Manager. Doe niet meer dan 10% van uw geld in een enkele voorraad en duik niet meteen in de markt. Koop in plaats daarvan één tot drie aandelen op dagen waarop de markt toeneemt. Bezit niet meer dan twee aandelen in dezelfde branche.

 

banner
  • Diversifiëren wereldwijd. Zet een US-dollar rekening op en Trade de Amerikaanse markt. Het is elk valutarisico waard. Laten we eerlijk zijn, de Amerikaanse markt biedt meer selectie en bedrijven van wereldklasse. Informeer altijd bij uw belastingadviseur, maar over het algemeen kunt u het achterhouden van belasting vermijden door uw Amerikaanse dividendbetalers op geregistreerde rekeningen te houden, maar niet uw TFSA of RESP.

 

  • Gebruik Market Timing. VectorVest heeft historische benchmarks om te bepalen wanneer de markt nabij een bodem of in de buurt van een top is. Koop vaker als de markt dichtbij een bodem is en stijgt. Stop met kopen en word meer defensief wanneer de markt een top bereikt en daalt of begint af te vlakken.

 

  • Kies voor het kopen van aandelen met een soepele, stabiele en stijgende prijs en EPS-patronen. Begin met een tweejaarlijkse wekelijkse grafiek of langer om de prijs af te vlakken en de trend op langere termijn te bepalen.

 

  • Gebruik Stop-Sell prijzen. Door de bovenstaande basisprincipes te volgen, kunt u brede Stop-prijzen instellen dat compounding in de loop van de tijd mogelijk maken terwijl u nog steeds beschermt bent tegen een groot verlies van uw portfolio.

 

  • Niet paniekeren. Wanneer uw aandelen tekortschieten vanwege een slecht inkomstenrapport of ander slecht nieuws, de kans is groot dat het slechte nieuws al ingeprijsd is en het grootste deel van de schade al is aangericht. Laat het bezinken en beoordeel dingen nadat de markt is gesloten als je minder emotioneel bent. Negeer uw Stop-Sell-regels niet, maar neem even de tijd om te bepalen of de verkoop een overdreven reactie was en kopers klaar zijn om een stap terug te doen.

Vaker wel dan niet, krijgen we onze beste resultaten als we onthouden om terug te gaan naar de BASICS.

Probeer VectorVest gedurende 30 dagen uit voor slechts €9.95.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+