Tom’s trading tips on a Tuesday: “value” en “relative value”

In deze video leer ik u wat het verschil is tussen “Value” en “Relative Value”

De “value” is wat VectorVest vindt wat een aandeel waard is. De value houdt met rekening met o.a. de verwachte winstgroei, winst per aandeel, winstgevendheid, maar ook met interestvoeten en inflatiepercentage. Op een bepaald ogenblik zal de koers en de waarde van een aandeel altijd convergeren.

De Relative Value is een eigen unieke VV indicator die het lange termijn koerspotentieel van een aandeel weergeeft. Het is meer dan een eenvoudige vergelijking van koers en waarde. De RV zal u helpen om te beslissen of bv. een aandeel met een hoge winstgroei maar ook met een hoge P/E al dan niet interessanter is dan een aandeel met een lagere winstgroei en een lagere P/E. RV noteert altijd tussen 0 en 2.

Meer info over Value en RV vindt u in deze Nederlandstalige video.

banner

Een tip voor alle VV abonnees:

  • Als u een aandeelanalyserapport opvraagt (via viewers – stock viewer – ga op een aandeel staan, klik met rechtermuisknop en selecteer de 2de optie “view full stock analysis report”), dan krijgt u een volledig verslag op uw scherm.
  • In het analyserapport zelf staat bij iedere indicator de volledige uitleg.
  • Zo vindt u de volledige uitleg voor “Value” en “Relative Value”, maar ook voor alle andere indicatoren.
  • Standaard verschijnt dit rapport in het Engels. Echter, bovenaan het scherm kan u de taal veranderen van “English” naar “Dutch”. Zo verkrijgt u het rapport volledig in het Nederlands.
  • Handig, voor beleggers die minder vertrouwd zijn met het Engels, en voor wie de Engelse taal een barrière zou zijn om een abonnement te nemen. U krijgt dus Nederlandstalige ondersteuning, zowel via video’s, User Group meetings en de blog.

Niet abonnees van VV kunnen gratis een aantal aandelenanalyserapporten opvragen.

Hoe doe je dit?

Surf naar www.vectorvest.be en klik op “Analyseer elk aandeel gratis”. Geef de ticker van het aandeel in, vul uw mailadres in, en het rapport wordt onmiddellijk naar u gemaild.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+