Drie kritieke technieken om de prestaties van uw portefeuille te verbeteren

Portefeuillebeheer

Een geweldig recept voor succesvol beleggen is het kopen van ondergewaardeerde aandelen wanneer de prijzen stijgen.

Een gezond verstand is de beste manier om uw portefeuille succesvol te beheren. De sleutels tot een succesvolle trading strategie bestaan uit het kopen van ondergewaardeerde aandelen, terwijl de prijzen stijgen en een goed gedefinieerd risicobeheer gebruiken. De VectorVest-techniek biedt een stapsgewijze manier om aandelenkoersen te evalueren en een benadering op basis van markttiming om risico’s te verminderen.

Drie sleutels tot een succesvolle handelsbenadering

Niet elke trading stijl past bij elke belegger. Er is geen one-size-fits-all beleggingsstrategie. Voor de meeste mensen, als je in een strategie gelooft, en het is gemakkelijk te volgen, zal het gemakkelijk te implementeren zijn. Als u echter probeert een vierkante blok in een rond gat te duwen, kunt u het beste op zoek naar een andere strategie. VectorVest concentreert zich op drie eenvoudige concepten:

  1. Koop veilige, ondergewaardeerde aandelen
  2. Koop aandelen wanneer hun prijzen stijgen
  3. Gebruik markttiming om uw risico te beheren

De VectorVest-analysemethode biedt buy-, sell- en hold signalen op basis van een veeleisende combinatie van fundamentele en technische criteria. Het doet dit op meer dan 7.600 aandelen per dag.

Hoe te ondergewaardeerde aandelen te plukken

De eerste stap is het vinden van ondergewaardeerde aandelen. Dit proces vereist dat u de waarde van een aandeel kent. U wilt beleggen in een bedrijf dat veel geld verdient waarvan de aandelenkoers ondergewaardeerd is. Verschillende opvattingen over het toekomstige winstpotentieel van een bedrijf kunnen ertoe leiden dat de aandelenkoers van het bedrijf overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

Gelukkig heeft VectorVest een methodische benadering om de waarde van een aandeel te vinden. De techniek is gebaseerd op gezond verstand: u kunt de waarde van een aandeel schatten door een analyse van de voorspelde inkomsten van een bedrijf te combineren met de huidige rente en inflatie. Als de huidige aandelenprijs lager is dan de VectorVest-waardering, wordt deze gemarkeerd als ondergewaardeerd.

Koop aandelen wanneer de prijzen stijgen

Hoewel dit misschien contra-intuïtief lijkt – en tegen conventionele wijsheid, wil je aandelen kopen wanneer de prijzen stijgen. De aandeel doet al wat je wilt, stijgend in prijs. Veel makelaars adviseren om aandelen te kopen wanneer de prijzen dalen, “dollar-kost middeling” terwijl de aandeel blijft dalen. Helaas is het erg moeilijk om de bodem van het verval van een aandeel te bepalen voordat het al van richting is veranderd, waardoor beleggers de zak vasthouden. Een beroemd marktaanbod zegt: “markten kunnen langer irrationeel blijven dan de meeste mensen solvabel kunnen blijven.” Als een aandeel al in de gewenste richting beweegt, is het gezond verstand om aandelen te kopen als de prijzen stijgen.

VectorVest maakt gebruik van een timing mechanisme om een gids te genereren voor de omvang en dynamiek van de prijsverandering van een aandeel. Dit is relatieve timing (RT). Deze indicator wordt gerapporteerd op een schaal van 0,00 tot 2,00. Het lezen van de relatieve timing indicator is eenvoudig: wanneer RT boven 1,00 is, bevindt de prijs van het aandeel zich in een opwaartse trend en wanneer RT minder dan 1,00 is, is de prijs van het aandeel in een neerwaartse trend.

banner

Uw risico’s beheren

Het beheren van uw portefeuille vereist deugdelijke invoerbeslissingen en een voorzichtig risicobeheer. Hoe groter het risico dat u neemt, hoe hoger de beloning die u zou kunnen ontvangen. Aandelenkoersen kunnen schommelen en het is voor sommige beleggers moeilijk om te accepteren dat niet elke transactie op uw manier zal verlopen.

Met het doel om geld te verdienen en uw trading in leven houden voor een andere dag, moet u uw verliezen beperken en uw winst laten lopen. VectorVest beveelt aan om het verlies op één positie te beperken tot 1% van uw totale portefeuillewaarde. Als u bijvoorbeeld een portefeuille van tien aandelen hebt, €100 000, kunt u een stop-loss van 10% instellen voor elke positie, waardoor uw risico wordt beperkt tot 1% van de totale portefeuille of €1000.

Een stop-loss is een techniek voor risicobeheer die VectorVest aanbeveelt bij het beheer van uw aandelenportefeuille. Een stop-loss voert een verkoop- of kooporder uit waarmee u een positie kunt verlaten. VectorVest berekent dagelijks een stopprijs voor meer dan 7.600 aandelen. Het is een veiligheid om te vermijden wanneer een aandeel tegen u keert.

Risico versus beloning

Wanneer u in een aandeel wilt beleggen, moet u de beloning en het risico berekenen. Als uw beleggingsrendementen niet evenredig zijn aan het potentiële verlies, kunt u de investering opnieuw overwegen. Het zou verkeerd zijn om 100% van uw kapitaal te riskeren om een rendement van 20% te genereren. Als alternatief is het verstandig om 100% te riskeren om 200% te verdienen.

Bovendien moet u bij het ontwikkelen van een strategie op de hoogte zijn van enkele eenvoudige risico- en rendementsberekeningen. Als u bijvoorbeeld 2% van een transactie wilt maken en bereid bent 4% te verliezen, moet u 66% van de tijd op uw transacties winnen om break-even te maken. Misschien vindt u het gemakkelijker om 4% te verdienen met een transactie, terwijl u slechts 2% riskeert, waardoor u 66% van de tijd kunt verliezen en toch geld kunt verdienen.

Een Common-Sense-methode werkt

De schoonheid van het VectorVest-systeem is gezond verstand. Als u ondergewaardeerde aandelen koopt wanneer de prijzen stijgen en voorzichtig risicobeheer uitvoert, verdient u geld. Het is belangrijk dat u een techniek vindt waarin u gelooft en waar u aan vasthoudt, omdat de markt volatiel en meedogenloos kan zijn. Het VectorVest-systeem biedt u alle hulpmiddelen die u nodig hebt om uw portfolio te beheren met een gezond verstand.

Probeer VectorVest gedurende 30 dagen uit voor slechts €9.95.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+