7 regels om te overleven in een terugtrekking van de markt

Portefeuillebeheer

Voor de duidelijkheid, we zijn niet in een marktcorrectie of zelfs een officiële pullback terwijl ik dit schrijf. Het voelt gewoon zo aan.

Wat moet een belegger precies doen? Welnu, mijn strategie is om de verdediging aan te scherpen totdat de markt beslist welke kant het op wil. Het kan op elk moment de kop opsteken en ik kan wat kansen missen, maar ik zal wachten op de instructies van VectorVest om ons het groene licht te geven voordat we nieuwe posities toevoegen. Ik ben bereid om wat vroege winst te missen om het risico te vermijden om teveel terug te geven en te verpesten wat tot dusver een goed jaar is geweest. Winsten vergen tijd en verliezen gaan snel door als de markt naar beneden gaat. Ik denk dat het neerwaartse risico groter is dan het opwaartse potentieel zoals Dr. DiLiddo graag zegt.

Het zijn tijden als deze wanneer je echt een trading plan nodig hebt, en je moet het natuurlijk volgen. Als je merkt dat je de vraag stelt: “Ik vraag me af of ik deze aandelen nu moet verkopen?” Of “Ik vraag me af of het te laat is om deze aandelen nu te verkopen?”, Dan heb je geen trading plan. Je zou kunnen overwegen om in je plan de volgende richtlijnen op te nemen voor het spelen van goede verdediging. Het is in de loop van de jaren van Dr. DiLiddo’s essays en presentaties door hogere instructeurs geruimd.

banner

Zeven regels voor beleggers om te overleven en te groeien in een dalende markt.

  1. Speel een goede verdediging. Goede verdediging wint kampioenschappen vaker dan goed aanval in vrijwel elke sport. Hetzelfde geldt voor beleggen. Wanneer de markt aan kracht verliest en eruit ziet dat hij een pauze wil nemen, hoop op het goede, maar bereid u voor op het ergste.
  2. Vecht niet tegen de trend. Als de markt het overgekocht-niveau nadert, begin dan tijdig defensief te spelen. Hoe weet je wanneer de markt overgekocht is? Nou, een teken is hoe weinig Buy-rated aandelen zijn er.
  3. Evalueer uw aandelen regelmatig op tekenen van verzwakte fundamentals. Is de Value, VST of EPS beginnen te dalen? Als dat zo is en de prijs ook daalt, is het tijd om defensief te spelen.
  4. Maak je vooral zorgen over aandelen die het momentum verliezen, zoals blijkt uit de RT-indicator. Als RT lager neigt, lager ligt en met name lager is dan 1,0, overweeg dan om te verkopen als de marktomstandigheden blijven verslechteren.
  5. Sta nooit toe dat een winnaar in een verliezer verandert. Omarm de mindset van de handelaar dat het OK is om ‘te snel’ te verkopen wanneer de markt bearish is of een resistance-top nadert.
  6. Verkoop op elke hint van negatief nieuws. Voorbeel: Facebook had er nog een schep bovenop voordat de inkomsten ten val kwamen. Dit omvat bearish trends in de bedrijfstak, tegenvallende inkomsten of toekomstgerichte begeleiding, gefluister van bedrijfscorruptie, gedwongen wijzigingen in het senior personeel of defensieve beleidswijzigingen zoals bevriezing of verlaging van dividenduitkeringen.
  7. Verander je mindset. Begin met het nemen van winsten, terwijl je aandelen het nog steeds goed doen in een moeilijke markt als een manier om geld in te zamelen om te profiteren van betere prijzen als de markt weer sterker wordt.

Naarmate de markt zich terugtrekt, is snelle, duidelijke en accurate informatie zonder ‘informatie-overload’ essentieel voor het voortbestaan van uw portefeuille. VectorVest is gemaakt om u dat te geven. Het is onze oplossing. De BSR is onze “kanarie in de koolmijn”, maar het is maar een deel van hoe VectorVest u toelaat om zowel de markt als uw investeringen zeer snel te evalueren. Het levert wat we nodig hebben om te overleven en te groeien in een terugtrekking van de markt. 

Probeer VectorVest gedurende 30 dagen uit voor slechts €9.95.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+