7 redenen om niet te traden

Portefeuillebeheer

Als je bent zoals de meeste beleggers, inclusief mijzelf, is het leukste in traden om de order knop te klikken en de trade maken. Op dat moment zien we alleen het voordeel, en het is opwindend. Tot het niet is. Dan is het opmerkelijk hoe snel opwinding en optimisme kunnen leiden tot teleurstelling en neerslachtigheid wanneer de trade zich tegen ons keert. Wat ging er fout en waarom hebben we het niet zien aankomen VOORDAT we op de Trade knop klikken?

De antwoorden kwamen naar me toen ik vorige week luisterde naar een succesvolle coaching sessie met instructeurs Brian D’Amico en Todd Shaffer. Het was geweldig! Brian en Todd analyseerden de aandelenideeën van de deelnemers, legden uit waarom het goed is om kieskeurig te zijn, en waarom het loont om geduldig te zijn en niet de trade te maken om gewoon te traden. Aandeel na aandeel zouden ze zeggen: “Ik vind dit niet leuk”, of “Ik vind dat niet leuk.” Laten we een betere uitkiezen.

Ze leken de gebruikelijke benadering van aandelenselectie om te keren door eerst te kijken om welke reden NIET te traden, en daardoor een hoge standaard te stellen voor elk aandeel dat ze zouden overwegen te kopen. Uiteindelijk zouden ze er een vinden waar ze geen fout mee konden vinden.

banner

Na het luisteren, kwam ik met een lijst van mijn Top 7 Redenen voor het niet maken van de handel.

  1. Slechte Market Timing. Het is verleidelijk om in te springen als een aandeel stijgt, maar als de marktomstandigheden ongunstig zijn, zul je te vaak te hoog kopen, net voordat een slechte markt de aandeel doet crashen. De Market Timing signalen van VectorVest variëren van zeer snel met de Primary Wave en Green Light Buyer tot veel langzamer met de DEW- en Comfirmed Call signalen. Kies de timer die het beste aansluit bij uw temperament, time-in-trade verwachting en beleggingsdoelen en blijf daar dan bij. Vooral, hoe verleidelijk ook, maak de trade niet wanneer de algehele markt daalt.
  2. De aandeel is in een Downtrend. Een aandeel kan een dag of twee positief staan en aan het stijgen van wat jij denkt dat de bodem is, maar als het technisch nog steeds in een neerwaartse trend is en een reeks lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten raakt, is dat een goede reden om niet te kopen. Zorg in plaats daarvan voor aandelen die zich in redelijk soepele, stijgende opgaande lijn bevinden van linksonder naar rechtsboven op een grafiek van één jaar of langer.
  3.  Het is te volatiel. Met een aandeel die u bezit, geeft VectorVest een waarschuwingssignaal van potentiële toekomstige problemen, waardoor de volatiliteit toeneemt. Dus waarom zou je dan een wisselvallige voorraad kopen? Er is een goede reden waarom een van Dr. DiLiddo’s favoriete grafiek patronen een flatline of consolidatie met lage volatiliteit is, gevolgd door een uitbraak. Als een aandeel omhoog beweegt, omlaag en helemaal over de plaats zonder ritme of richting, is er een grotere kans dat een uitbraak vals en kortdurend zal zijn.
  4. Te ver boven zijn Moving Average of Trendlijn. Pas op voor een aandeel dat te snel en te ver is gestegen. Het is riskanter op dat moment omdat aandelen die worden uitgebreid van nature de neiging hebben om terug te vallen op hun gemiddelde. Dat kan de 40-daagse Moving Average, een ondersteuningszone of een lagere trendlijn in een channel zijn. Zoek in plaats daarvan naar aandelen die uitbreken tijdens periodes van consolidatie, zijwaartse trading of een normale pauze tijdens een uptrend.
  5. Er is geen liquiditeit. Aandelen die niet actief worden getrade, zijn moeilijker om in en uit te gaan tegen redelijke prijzen. Het bod en de vraag kunnen breed zijn, waardoor u te veel betaalt als u de koper bent en niet de gewenste prijs krijgt als u de verkoper bent. Het beste om ze gewoon te vermijden.
  6. De industriegroep is achterliggend. Misschien vindt u een aandeel dat veelbelovend lijkt, maar om een of andere reden is de industriegroep zwak. Op dezelfde manier kan een opkomende industriegroep zelfs de zwakste aandelen optillen, een dalende industriegroep kan de sterkste aandelen naar beneden halen. Geef de voorkeur aan een robuuste industriegroep waar de RT-ranglijst stijgt en de prijs in de industriegrafiek hoger is dan de 40-daagse Moving Average en stijgt.
  7. Inkomsten vallen. Dit is de absolute non-starter voor Brian en Todd, en dat geldt ook voor jou. Consistente en voorspelbare inkomsten zijn de motor die de aandelenkoers hoger drijft, en het tegenovergestelde is ook waar. Zoek naar aandelen waarbij EPS stijgt tot aan de rechterrand van een grafiek van een jaar of langer. Als dat niet het geval is, moet u niet traden.

Billionaire investeerder en de partner van Warren Buffett, Charlie Munger, zeiden: “Je verdient geen geld wanneer je iets koopt en je verdient geen geld wanneer je verkoopt. Je verdient geld als je wacht. “Charlie Munger weet HET BELANG VAN NIET DE TE TRADEN.

Probeer VectorVest gedurende 30 dagen uit voor slechts €9.95.
Heeft u vragen? Stuur ons een mail naar:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

l
+